:

Welke fiets past het beste bij jou?

De ideale elektrische fiets is voor iedereen anders. Want woon je in een drukke stad of in een rustiger dorp? Hoever is de afstand naar je werk? En wil je je kinderen naar de kinderopvang brengen voordat je naar het werk fietst? Bekijk hieronder ons aanbod.

E-bikes

Een elektrische fiets is een fiets met een elektrische motor, die tijdens het fietsen trapondersteuning biedt. Dit houdt in dat je nog wel moet trappen, maar dan een stuk gemakkelijker. Ook kun je met een e-bike een hogere snelheid halen met minder moeite dan op een gewone fiets. Een e-bike ondersteunt tot ongeveer 25 km/u.

Speed pedelec

Een speed pedelec is ook een elektrische fiets, alleen één die trapondersteuning biedt tot 45km/u, in plaats van 25km/u bij een normale e-bike. Bij een speed pedelec heb je ook te maken met een aantal regels. Zo moet je een goedgekeurde speed pedelec helm dragen en een rijbewijs hebben. Als je een speed pedelec aanschaft moet je ook het kenteken laten registeren en een WA verzekering afsluiten.

E-bakfiets

Een e-bakfiets is poplair onder ouders van jonge kinderen.
Je gaat soepel op weg voor een boodschap, trapt moeiteloos richting de kinderopvang of naar de sportclubjes.
Een auto is dankzij een elektrische bakfiets vaak niet meer nodig. Ook deze fiets bereikt een snelheid van 25km/u.

Een filevrije Brainportregio, dat is ons doel. En dat doen we door slimme reisoplossingen te combineren.


Lees meer over Brainport Bereikbaar.

De e-bike probeeractie is een initiatief van Brainport Bereikbaar, in samenwerking met Ons Brabant Fietst en gefaciliteerd door De Boom en het Meer.

Contact
Privacyverklaring
Algemene Voorwaarden
FAQ

Contactinformatie:
Stadhuisplein 1
Postbus 90150
5600 RB Eindhoven
Nederland

fiets@brainportbereikbaar.nl