:
Eerste proefritten met de BusinessLines

BusinessLines zijn comfortabele bussen, die met minder haltes naar de bedrijventerreinen rijden. Ideaal voor professionals! Op dit moment worden de eerste proefritten gereden.

De voordelen van de BusinessLines
De Brainportregio moet aantrekkelijk blijven om te wonen te recreëren en te werken. ​​Op verzoek van ASML zijn we samen met de provincie Noord-Brabant een initiatief gestart om gezamenlijk met werkgevers tot nieuwe duurzame ​vervoersvormen te komen voor hun werknemers. En daarmee de files te verminderen. ​​

De BusinessLine is het eerste nieuwe en duurzame Collectief Vervoer-product waarmee we de druk op het wegennet kunnen laten afnemen. Met als doel de groei van de regio niet in de weg te zitten en medewerkers een duurzaam alternatief te bieden dat beter is voor hun vitaliteit. ​De BusinessLine is gericht op werknemers die ​te ver weg wonen van de werkplek om te lopen of fietsen, voor wie OV geen goede verbinding biedt en die nu waarschijnlijk in de auto zitten. Uit onderzoek van Breda University of Applied Sciences (BUas) is duidelijk geworden waar deze potentie ligt. Dit is vertaald naar 3 routes om een BusinessLine te laten rijden.

Proefrit maken?
Op dit moment worden er diverse proefritten gereden om in co-creatie met alle betrokkenen te leren en verbeteren. Deze geven enorm veel inzicht over onder andere route, halte locatie en halte omgeving. Een grootschalige pilot start zodra we samen het gevoel hebben dat we een goed product hebben. Wil je een keertje meerijden met een proefrit en jouw mening delen? Laat het gerust weten via samen@brainportbereikbaar.nl.

Op de hoogte blijven?
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Een filevrije Brainportregio, dat is ons doel. En dat doen we door slimme reisoplossingen te combineren.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Meld je aan, dan ben je er als eerste bij.

Contact

Stadhuisplein 1
Postbus 90150
5600 RB Eindhoven
Nederland

info@brainportbereikbaar.nl

Privacyverklaring
De gemeente Eindhoven is de verwerkingsverantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens door Brainport Bereikbaar. Via deze link vind je de privacyverklaring van de gemeente Eindhoven.