:
Thuiswerkadvies: doe effe niet normaal!

Eind februari vervallen in Nederland bijna alle covidmaatregelen. Nederland kan er eindelijk weer op uit: naar het werk, de kroeg, het theater in en op vakantie. Natuurlijk is dat heerlijk en voor iedereen prettig. Maar doen we – net zoals begin 2020 - net of alles weer normaal is? 

Paul Veelenturf - Programmamanager Brainport Bereikbaar

En stappen we ook weer massaal de auto in om in spitsfiles geïrriteerd naar het werk te rijden?

Mijn advies: ga niet terug naar het oude normaal. Diverse enquêtes en onderzoeken hebben al aangetoond dat forensen – waar mogelijk – gemiddeld 2-3 dagen structureel thuis willen en kunnen werken. Dat levert niet alleen tijdwinst op, maar ook minder files en betere werkprestaties. Metingen laten ook zien dat bij minder reizen de luchtkwaliteit aantoonbaar beter wordt en de CO2- uitstoot door verkeer afneemt. Daarnaast ligt er het advies om na covid hard te werken aan onze fysieke en mentale gezondheid. En dat geldt zeker ook voor ons nieuwe reisgedrag.

Dus ik ga lekker drie dagen per week structureel thuiswerken op mijn knusse en goed ingerichte werkplek op zolder. Op maandag ga ik - na de spits - naar Eindhoven om met de collega’s van Brainport Bereikbaar te werken aan de uitvoering van het programma. En op woensdag of vrijdag ga ik in de regio met projectleiders, stuurgroep leden en stakeholders aan de slag. We werken dan samen aan onze mobiliteitstransitie; meer thuis/meer mijden, meer spreiden en meer duurzaam rijden. Als ik ga reizen dan vertrek ik na 9.30 uur, rijd ik op mijn e-bike naar het station, reis kort met het ov en neem het laatste stuk de benenwagen. Effe niet normaal doen dus. Wel slimmer en gezonder!

Paul Veelenturf
Programmamanager Brainport Bereikbaar

Een filevrije Brainportregio, dat is ons doel. En dat doen we door slimme reisoplossingen te combineren.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Meld je aan, dan ben je er als eerste bij.

Contact

Stadhuisplein 1
Postbus 90150
5600 RB Eindhoven
Nederland

info@brainportbereikbaar.nl

Privacyverklaring
De gemeente Eindhoven is de verwerkingsverantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens door Brainport Bereikbaar. Via deze link vind je de privacyverklaring van de gemeente Eindhoven.