:
Van data naar BusinessLine

Snel, duurzaam en comfortabel reizen: het kan met BusinessLines. Deze bussen brengen werknemers vanuit de regio naar grotere bedrijventerreinen in en rond Eindhoven. Extra aantrekkelijk: op sommige stukken rijdt de BusinessLine over de busbaan en vluchtstrook. Lángs files dus. Daarnaast zijn het directe routes met weinig stops en zonder overstap. De afgelopen maanden is er volop mee getest. En daarmee hebben we nu de drempels en drijfveren, succesfactoren en voordelen voor reizigers in beeld. Hét vertrekpunt voor een grootschaliger uitrol dit najaar. 

Uitkomsten in een oogopslag

Wat trekt iemand over de streep om de auto te laten staan en in de bus te stappen? We bekeken het samen met een groep toekomstige gebruikers tijdens kleinschalige proefritten. Naast het uitvoeren van een vooronderzoek en enquêtes, brachten we ook customer journeys in beeld. Benieuwd naar de uitkomsten? We hebben ze samengevat in deze factsheet ‘Van data naar BusinessLine’. 

En nu snel verder

Vanaf het najaar van 2022 rijdt de BusinessLine op enkele routes. En in het voorjaar van 2023 volgen er meer. Ben jij een werkgever en onderzoek je graag of de BusinessLine een interessante aanvulling is op jullie mobiliteitsaanbod? Neem dan contact op met projectleider Rob Soeters: rob.soeters@brainportbereikbaar.nl

De BusinessLine ontwikkelen we samen met Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, Gemeente Eindhoven, Gemeente Veldhoven, ASML, Philips, Maxima Medisch Centrum, Hermes, Arriva, Provincie Noord-Brabant en Provincie Limburg. 

Een filevrije Brainportregio, dat is ons doel. En dat doen we door slimme reisoplossingen te combineren.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Meld je aan, dan ben je er als eerste bij.

Contact

Stadhuisplein 1
Postbus 90150
5600 RB Eindhoven
Nederland

info@brainportbereikbaar.nl

Privacyverklaring
De gemeente Eindhoven is de verwerkingsverantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens door Brainport Bereikbaar. Via deze link vind je de privacyverklaring van de gemeente Eindhoven.